Ha estat pioner en iniciatives de difusió de la cultura catalana. Entre elles cal destacar la creació de Sardanova amb la que intenta aportar a la composició sardanística instruments provinents del rock i del jazz incorporant nous elements rítmics que en ser ballats afavoreixen la recuperació dels Punts Lliures de la Sardana tradicional. Tanmateix ha estat premiat per tal iniciativa i per altres creacions. Ha musicat poemes d’autors catalans.

Santi Arisa ha dut a terme creacions espectaculars com: L’ondulant ritmós, Livegongs, Vela bidons el Concert per a 100 bateries… Així com també ha treballat en el món de la docència musical on ha estat un dels pioners en l’ensenyament de la música moderna.

Aquest mateix any (2007) La Tribu celebrava els 30 anys dels naixement de la banda i ho celebraven a la sala Luz de Gas de Barcelona, aplegant una bona part dels components que van passar al llarg dels anys per aquesta formació, entre els quals Manel Camp, Josep Mas “Kitflus” i Max Sunyer.

Al novembre se celebrava al Teatre Kursaal de Manresa un espectacle de gran format, original i sorprenent com el seu protagonista, de poc més de tres hores, acompanyat d’un centenar d’artistes.

Ha composat músiques de pel·lícules (Orquestra Club Virginia, Cain, Subjudice, Pepe Guindo…), per a produccions de Club Súper 3, per a sèries de televisió i esdeveniments importants com els Paralímpics de Barcelona 92 i la Inauguració de les Olimpíades de Policies i Bombers de Barcelona 2003. Té editats una cinquantena de discs amb importants segells discogràfics.

Recentment ha inaugurat l’Auditori Santi Arisa a Castellnou de Bages.  Amb aquest projecte el músic català col·labora, des d’una altra vessant, a la promoció, divulgació i creació tant de la música com de la cultura en general.

L’any 2009 Santi Arisa crea l’espectacle TOT ÉS EN TOT, una antologia poètica de Miquel Martí i Pol, musicada com sempre per l’art magistral d’aquest artista català.

El recull de poemes és una tria de diferents èpoques del poeta que comprèn des de l’any 1948 fins al 1997. En ell s’hi troben poemes de diversos continguts des dels més polítics i patriòtics fins als més filosòfics.

Actualment acaba d’editar un disc de cançons tradicionals, populars i noves dels Països Catalans ARA!.   Vull comprar el disc ARA!

 Dossier Santi Arisa