Santi Arisa

Santi Arisa és un músic català i popular baterista, també és cantant, compositor, promotor i actor. La seva carrera va començar, quan tenia catorze anys, amb la fundació del grup “Santi Arisa y su ritmo”. Des de molt jove actua amb diverses formacions, l’Orquesta Club SanRemo, l’Orquesta Club Virginia il’Orquestra Internacional de Maravella. En la seva extensa carrera professional destaca la fundació d’emblemàtics grups com Fusioon, La Tribu, Lakatans, Pegasus; tots ells de formació i estil diversos amb els que explora diferents facetes de la música, des de fusió jazz-rock fins a la música contemporània. Durant anys ha estat considerat per les revistes especialitzades com la Revista Popular 1 i el diari El País el millor bateria de l’estat espanyol.

L’any 1995 crea l’espectacle Poetes en Blues, un espectacle poèticomusical que dóna a conèixer de forma amena i ociosa la riquesa de la nostra poesia contemporània. Aquest espectacle està basat en una selecció de poemes de Josep Carner, Salvador Espriu, Pere Quart, Miquel Martí i Pol, Vicens Andrés Estellés, Ferran Anell…, i del Mateix Santi Arisa, d’on resulten unes peces de gran vitalitat atorgant a cadascuna d’elles un tractament diferent des de la perspectiva de diversos estils musicals, anant del blues al funky o de la balada del heavy. 

El 1998 Columna Música edita el primer disc d’aquesta formació, anomenat Taverna de Poetes. El 21 de juny de 1998, Dia de la música, a la plaça Catalunya de Barcelona, va organitzar un espectacle titulat Fer volar coloms on varen participar 104 bateries que provenien de tots els estils imaginables: Simfonia per a 100 bateries. L’acte va ser seguit per més de 5000 persones i segons Mascaró, organitzador del dia de la música, es podia arribar a convertir en un clàssic.

Ha estat pioner en iniciatives de difusió de la cultura catalana. Entre elles cal destacar la creació de Sardanova amb la que intenta aportar a la composició sardanística instruments provinents del rock i del jazz incorporant nous elements rítmics que en ser ballats afavoreixen la recuperació dels Punts Lliures de la Sardana tradicional. Tanmateix ha estat premiat per tal iniciativa i per altres creacions. Ha musicat poemes d’autors catalans.