BumBand Percussion

Santi Arisa ens ofereix amb Dan Arisa i Víctor Nieto un concert en el qual la percussió  en estat pur n’és la protagonista. La sonoritat dels gongs, el djembé, el darbuka, les dues bateries, els bidons, el cajón i les fustes africanes ens transporten a les diferents cultures del món.

 

Bum Band Percussion és un concert de percussió d’alt nivell interpretatiu que ens apropa al ritme en els seus diversos estils i gèneres, amb una selecció de temes en forma d’espectacle on el punt de partida és l’essència del ritme i de la sonoritat de cada instrument que ens submergeixen en les diferents cultures del món a les quals pertanyen.

El públic podrà gaudir del swing amb les dues bateries, de peces en forma de pop, rock i funk, de ritmes llatins i centre-europeus, també del so asiàtic dels gongs i fins i tot d’un gran espetec del bidons.

 

“Alçant el vol”, “Batecs de bateria”, “Àsia gongs”, “5/4 Mediterrània”, “Cajón bulería”, “Pupurri latino”, “Toquem fusta” i “Bidonada”  són les diferents peces que fan que aquest concert, ple de ritme i calidesa, convidi a gronxar-se  tot seguint els batecs que mai s’aturen i que ajuden a mantenir l’atenció en tot l’espectacle. 

 

L’ondulant ritmós, Vela bidons i Livegong, creacions de l’any 1989 de Santi Arisa, van ser precursores de l’actual Bum Band amb les quals, juntament amb la ballarina Anna Maleras i el grup de dansa Percussions en Dansa, va desenvolupar  el seu talent creatiu  en el camp de la percussió contemporània. 

 

El 21 de juny de 1998 Santi Arisa va presentar l’impressionant muntatge  Concert per a 100 bateries a la Plaça Catalunya de Barcelona, un original concert-espectacle organitzat per la Societat d’Artistes, Intèrprets o Executats d’Espanya (AIE). El conjunt dels 100 músics va interpretar la composició original d’Arisa, Simfonia per a 100 bateries “Fer volar coloms” en sintonia amb els coloms que habitualment poblen la plaça i on les aus van emprendre el vol en rebre l’impacte sonor de la singular simfonia.

 

La primera aparició de Bum band Percussion  va ser l’any 2014 amb una actuació dins  l’acte de les Campanades de la Nit de Cap d’Any a les Fonts de Montjuïc, actuació que esdevindria un punt de partida d’una sèrie de concerts que actualment oferix en teatres i auditoris i també en audicions escolars. 

 

La segona aparició va ser l’any següent amb una nova versió, Bum Band Explossion, una adaptació que Santi Arisa va presentar novament a l’acte dels Focs de les Festes de la Mercè 2015 a les Fonts de Montjuïc, una explosió de centenars de batecs de percussions i percussionistes d’arreu del país.

 

 

 VÍDEOS

 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *