Lakatans

Trio

Josep Mas “Kitflus”. –  Rafel Escoté  –  Santi Arisa

 

Quartet


Josep Mas “Kitflus”. –  Rafel Escoté  –  Santi Arisa  – Dan Arisa

 

A finals dels 70, com a projecte de Santi Arisa amb desig d’intensificar la seva activitat com a bateria de jazz neix Lakatans (Lacetans), nom que remet a la denominació de la tribu ibèrica que habitava a la Catalunya Central entre el segle VIII aC fins a finals del segle I aC i que juga amb el terme “catalans”.

El grup desperta l’interès dels programadors dels Festivals de Jazz del moment i  durant els 80 participa en diversos Festivals.

Lakatans va ser una formació oberta a flexible pel que fa a la participació dels seus músics. Durant la primera dècada van col·laborar amb el grup diferents músics de jazz del moment. La participació del mestre de les tecles Josep Mas “Kitflus” i la solvència al baix de Rafael Escoté, pioners del jazz fusió al país, va ser l’avantsala en la creació de Pegasus i actualment constitueixen el Trio Lakatans o el Quartet quan s’hi afegeix el percussionista Dan Arisa, fill de Santi Arisa.


– Ressenya informativa pre-concert escrita el gener de 2014 per la redacció de l’entranyable local de jazz de Barcelona Jamboree per promocionar una de les actuacions de Lakatans  al seu cicle de jazz –

“Han compartido múltiples aventuras y han impulsado la creación musical del país desde los registros y estilos más diversos. Fusioon, Iceberg, Pegasus o La Tribu son tan solo algunos de los referentes históricos que figuran en sus credenciales. Son tres auténticos homínidos del jazz aborigen que se cultiva por estas tierras desde hace más de cuatro décadas y reencontrarlos en formato de trío es una experiencia genuinamente esencial. Alerta, vuelven los Lakatans!

 

VÍDEOS

 

 

 


 

GALERIA