NAI NAI cançons

Hola. Som en Santi i l’Agnès.

És emocionant començar un nou viatge.

NAI NAI cançons” comença avui, un 22 de juliol xafogós de l’any 2020,  enmig dels petits turons amables de Castellnou de Bages.  Ens sentim molt afortunats de viure aquí. Aquí vivim i aquí somiem. Vet aquí un nou somni.

Un somni? ….

Em vull presentar.

Soc l’AGNÈS MIRALBELL, mestre d’Educació Musical. Amant de la pedagogia. M’encanta fer la producció musical de cançons per a infants i adaptar-ne la lletra i la música.  He dedicat la meva vida a l’apassionant tasca de l’educació i a la formació vocal i coral d’infants i joves, tant a l’Escola Primària com en el meu propi Centre Artístic.

De ben jove vaig tenir la sort de poder gravar amb en Manel Joseph els tres vinils de les cançons infantils que formen part de la col·lecció “La Pataqueta”, amb cançons que encara avui segueixen portant alegria a molt infants i interessant a educadors.

https://www.viasona.cat/grup/la-pataqueta/la-pataqueta

Aquesta experiència em va descobrir el màgic món de la cançó infantil i em va brindar la oportunitat d’experimentar i aprendre mentre realitzava els meus nous projectes en els quals, les “expressives i dolces” veus de la canalla, han estat sempre les protagonistes. 

Així doncs vaig fundar el Cor del Súper3 amb el qual, a banda d’haver gravat i dirigit els Cd’s de les conegudes cançons infantils dels primers 12 anys del programa de TV3, (Anys i Anys 1992)    

https://www.youtube.com/watch?v=VyMLSJwehyI , 

vam participar en produccions de diferents artistes de nom  com en Joan Manel Serrat,

(Cd D’Un Temps d’Un País 1996 Palau Sant Jordi) (minut 2:10 del vídeo).

https://www.youtube.com/watch?v=HElXthaT4Rc   

i d’en Santi Arisa, (Aran un país, Tot és en Tot).    

http://www.elpuntavui.cat/article/85754-santi-arisa-grava-a-aiguaviva-el-disc-del-seu-nou-espectacle-ltot-es-en-totr-basat-en-poemes-de-marti-i-pol.html

El temps va anar passant i els cantaires es van anar fent grans; i va arribar un moment en que el Cor del Súper3 d’aquells anys es va convertir en l’actual Cor Coral·lí amb el qual vam seguir  fen realitat nous somnis. Des de fa uns anys el cor el condueix la Núria Costa, alumna estimada, i exquisida veu soprano del cor des de la infantesa.

Amb en Santi fa temps que formem bon equip quan es tracta de produir repertori per a infants. Vam començar a treballar junts en les darrers produccions que vaig fer pel programa de TV3. Recordeu la cançó “Qui s’enganxa a la Rodanxa?”…. La vam construir plegats. En Santi va fer la música i jo la lletra.

Després vam voler seguir fent cançons per a la canalla i vam tenir la sort de que l’editorial DiscMedi ens encarregués una feina fantàstica: fer un Cd de “Les cançons del Llibre de la Selva”. Em vaig afanyar a adaptar totes les cançons que no estaven traduïdes al català, i en Santi va fer el mateix amb la fantàstica instrumentació, transcrivint els arranjaments de la versió original de Disney al més pur estil dixieland. I les van amorosir les veus del Cor Coral·lí amb la seva extraordinària força i bellesa.

http://discmedi.com/ca/disco/1215/el-llibre-de-la-selva/el-llibre-de-la-selva-dualdisc.-cd+dvd

Tanta activitat docent i artística no va aconseguir fer-me enrere a l’hora d’acceptar la oportunitat que em va oferir en Santi de col·laborar com a corista en alguns enregistraments i actuacions de les seves copioses creacions.

Ni tampoc a l’hora d’acceptar l’encàrrec que des de fa dues dècades m’ha regalat la bona amiga  Rosa Montserrat, autora dels Llibres de  Música de l’Editorial Barcanova i de l’Editorial Bruño, al demanar-me de col·laborar en la producció musical i artística de totes les  cançons dels seus Llibres de Música. I sabeu qui ha cantat moltes de les cançons?…   Els cantaires del Cor del Súper3?  …. Del Cor Coral·lí? …  Ho han fet en gran part els  cantaires de tots dos cors perquè els agradava tant anar a l’estudi de gravació que a mesura que passaven els anys no volien deixar de fent-ho. Aquests darrers anys les han cantat els alumnes d’algunes escoles on he tingut el plaer de treballar. Us les recomano.

En tot aquest temps ens hem arribat a preparar molt i molt. Hem trepitjat estudis, paltós i escenaris. Durant molts estius hem portat les cançons, el teatre i la dansa de colònies. Hem viscut l’art en plena natura. Hem rigut molt. Quins records!

I ja cabo.…. Ara li toca a en Santi parlar una mica d’ell.

Hola, soc en SANTI ARISA i volia explicar-vos que ja fa més de cinquanta anys que dura la meva carrera artística i no sé com aturar-la.

El meu nom ha estat vinculat a històries musicals molt diverses, però en l’imaginari popular he quedat fixat com a bateria.

Estic molt agraït de poder compartir amb vosaltres el fet d’haver estat honorat amb la distinció de la Revista Popular1 com a millor bateria de l’estat espanyol dels anys 80; tot i que dalt dels escenaris he fet moltes més coses, “cantar”, per exemple.

Cada vegada que tinc oportunitat miro de fer realitat nous projectes, tots ells  completament diferents com és el cas d’aquest nou somni del qual ens parla l’Agnès. En els últims anys he musicat diversos poetes catalans i m’he delit interpretant els seus poemes.

Podeu llegir la meva trajectòria en aquest enllaç   http://santiarisa.cat/wordpress/ca/ 

Descobrir l’Agnès m’ha apropat al seu univers musical i al de la canalla. Sempre envoltada de bones “personetes”, sensibles i generoses, conviure en el seu entorn, el dels infants, ha estat tot un aprenentatge. Poder aportar en aquest marc la meva part creativa, personal i temperamental, m’ha suposat tornar a aprendre com comunicar i com comunicar-me amb el seu imaginari.

Ella i jo hem fet feina, feina gratificant, feina necessària, feina important, feina. Feina pensant en tots ells i en els que vindran. Ells, els cantaires, també han fet feina. L’han brodada. Els petits artistes cantaires que ens han acompanyat han anat creixent amb nosaltres, mentre l’Agnès i jo també ho fèiem amb ells. Quanta satisfacció!

Ara ja som avis de dos adolescents preciosos i de tres petitons que no ens volem perdre. Mica en mica ens hem anat relaxant i en l’actualitat mirem de trobar la oportunitat de passar estones amb ells. L’Agnès, sobretot, dedica el seu espai creatiu a engegar projectes com “NAI NAI cançons” amb el seu estimat Santi, (que soc jo); projectes que l’enamoren només pensar-hi i que ens traslladen a temps passat.

“NAI NAI cançons” ens retorna tots aquests sentiments tan emotius i alhora intensos, de vegades fràgils, que vam viure apassionadament.

Aquest és el nostre somni!  Bon viatge! T’hi apuntes?

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *