Pegasus

pegasus
Reunió de virtuosos del jazz-rock i elrock progressiu, Pegasus obté una notable popularitat als anys vuitanta amb les seves composicionsinstrumentals que fonen línies melòdiques diàfanes i sentit de l’experimentació. El grup neix el 1981 de la unió de quatre músics molt experimentats, Santi Arisa (exFusioon), Rafael Escoté (exGòtic, Catalonia), Josep Mas, Kitflus (exIceberg) i Max Sunyer (exTapimán, Vértice, Iceberg).

El primer elapé, Nuevos encuentros (Pegasus Records, 1982) enceta un camí en el jazzrock instrumental que el grup explora a Comunicació-Comunicación-Comunication (Pegasus Records, 1983) i exhibeix amb poder en el disc en directe Montreaux Jazz Festival (Pegasus Records, 1984).

El grup realitza diverses gires nacionals i internacionals i actua al Carnegie Hall, de Nova York (1984). Crea una banda sonora per a una pel·lícula alemanya del 1927, Berlín, simfonia d’una gran ciutat, de Walter Ruttmann, a l’àlbum del mateix títol (Pegasus Records, 1986), i a principis dels noranta ralentitza els seus compromisos escènics fins a suspendre les activitats després de publicar l’àlbum Selva Pagana (Actual Records, 1996).

Pegasus reapareix amb un concert dins de les festes majors de Vilafranca del Penedès el 2007, punt de partida d’una renovada activitat en directe a Catalunya i Espanya. El 2008 actua a l’Auditori de Barcelona, dins de la programació del Festival Internacional de Jazz. El percussionista Dan Arisa, fill de Santi Arisa, s’uneix a la banda en aquesta nova etapa.

Pegasus.cat