Oferim una “Cantada” amb un repertori de caçons expressament pensat i adaptat a les diferents franges d’edat dels infants.
3-6 anys, (EI), 6-8 anys (CI) i 8-10 anys (CM).
Les cançons les interpreta l’Agnès Miralbell introduïdes amb un discurs oral i visual minimalista amb l’acompanyament de les delicades percussions i els cants i contracants d’en Santi Arisa.
La “Cantada” vol captivar l’atenció dels infants amb l’esdeveniment més senzill i quotidià: “el cant” i “la cançó”; – la petita història cantada o recitada en forma de poema-.
La “Cantada” els convida a familiaritzar-se de forma natural amb les qualitats del so: l’altura, la durada, la intensitat i el timbre, mitjançant l’escolta, el cant, el moviment corporal, la dansa-joc. Tot cantant tenen la oportunitat de gaudir amb els altres infants i d’exterioritzar les pròpies emocions.
Complementa l’abast d’aquest moment màgic l’aprenentatge del nou vocabulari que aporta el text de les cançons, tant en català com en d’altres llengües, i també dels costums i tradicions a les quals pertanyen.
AGNÈS MIRALBELL. He estat mestre d’Educació Musical i pedagoga. Productora i adaptadora de cançons per a infants. M’he dedicat plenament a l’educació i a la formació coral i vocal d’infants i joves, tant a l’Escola Primària com en el meu propi Centre.
De ben jove vaig gravar amb Manel Joseph les cançons infantils de la col·lecció “La Pataqueta”, tres vinils que encara avui agraden als infants i que em van apropar al món de la cançó infantil, on vaig aprendre l’ofici de la producció musical, mentre creava nous projectes amb les veus dels infants com a protagonistes.
Vaig fundar el Cor del Súper3 amb el qual vam gravar els Cd’s dels primers 12 anys del programa. Amb el Cor vam participar en produccions de grans artistes, com en Joan Manel Serrat, amb qui vàrem enregistrar la cançó del Cd “D’un Temps d’Un País” 1996 i vàrem cantar als dos concerts del Palau Sant Jordi.
Posteriorment amb el Cor vam cantar en l’enregistrament de les cançons dels Cd’s “Aran un país” i “Tot és en Tot” d’en Santi Arisa.
Fa temps que tots dos formem un bon equip en l’ofici de la producció musical per a infants; vam iniciar aquest tàndem mentre construíem i gravàvem els darrers Cd’s del Club Súper3.
Amb el temps el Cor del Súper3 es va convertir en l’actual Cor Coral·lí. DiscMedi ens va encarregar la producció de “Les cançons del Llibre de la Selva” i el Cor va gravar-ne les veus. La transcripció del arranjaments originals la va fer en Santi i jo vaig fer les adaptacions al català.
Amb en Santi també he col·laborat en els cors de les seves copioses creacions. Actualment ell i jo formem el duet “Taverna de Poetes” on cantem i recitem poemes d’alguns poetes catalans que ell ha musicat.
He estat co-productora musical de les cançons dels Llibres de Música de l’Ed. Barcanova i de l’Ed. Bruño de Rosa Ma Montserrat. La gravació de les veus de les cançons ha estat una col·laboració del Cor i també dels alumnes d’algunes de les escoles on he treballat.
Durant tots aquests anys, tan el Cor com tots dos hem treballat molt i molt. Hem trepitjat estudis de gravació, platós de televisió i escenaris. Durant molts estius hem portar les cançons, el teatre i la dansa, de colònies. Hem viscut l’art a plena natura.
“Nai Nai cançons” no existiria si no haguéssim fet abans aquest llarg recorregut.
SANTI ARISA. Fa més de cinquanta anys que dura la meva carrera artística i no sé com aturar-la. El meu nom ha estat vinculat a històries musicals molt diverses, però en l’imaginari popular he quedat fixat com a bateria.
Vaig ser honorat amb la distinció de la Revista Popular1 com a millor bateria de l’estat espanyol dels anys 80 tot i que dalt dels escenaris he fet moltes més coses: “cantar”, per exemple.
Cada vegada que tinc l’oportunitat miro de fer realitat nous projectes, tots ells completament diferents, com és el cas de NAI NAI cançons.
En els últims anys he musicat poetes catalans i m’he delit interpretant-los en l’espectacle poètic-musical que he creat: Taverna de Poetes, del qual actualment en forma part l’Agnès.
L’Agnès m’ha acostat al seu univers musical i al de la canalla. Sempre envoltada de bones “personetes”, sensibles i generoses, conviure en el seu entorn, el dels infants, ha estat tot un aprenentatge. Poder aportar la meva part creativa personal i temperamental en aquest marc m’ha suposat tornar a aprendre com comunicar i com comunicar-me amb el seu imaginari
Ella i jo hem fet feina, feina gratificant, feina necessària, feina important, feina. Feina pensant en tots ells i en els que vindran. Ells, els cantaires, també han fet feina. L’han brodada. Els petits artistes cantaires que ens han acompanyat han anat creixent amb nosaltres, mentre l’Agnès i jo creixíem amb ells. Quanta satisfacció!
Ara ja som avis. Mica en mica ens hem anat relaxant i en l’actualitat mirem de combinar la nostra passió per la música amb la de passar estones amb els nets .
L’Agnès, sobretot, dedica el seu espai creatiu a engegar projectes com NAI NAI cançons, un tresor que ens enamora i que ens trasllada a temps passats.
NAI NAI cançons ens retorna tots aquests sentiments tan emotius i alhora intensos, de vegades fràgils, que vam viure apassionadament amb ells, el nostres cantaires.